Viimeisenä vapaapäivänäni päätin kokeilla Rumtopfin eli rommiruukun valmistusta. Rumtopf on Saksalainen säilöntätapa, jossa marjat tai hedelmät säilötään sokerin ja rommin kera tiiviiseen purkkiin. Malttia tässä jälkkärin valmistuksessa tarvitaan, sillä nyt säilötty rommiruukku on valmista joulun aikoihin. Rommiruukut säilytetään viileässä ja pimeässä paikassa ja ruukkuja kannattaa käännellä silloin tällöin, jotta sokeri sekoittuu koko ruukkuun. Rommiruukku tarjoillaan jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. Marjojen lientä voi käyttää esimerkiksi glögin tai boolin maustamiseen.
Brandyn ystäville tiedoksi - rommin voi korvata myös brandyllä.
Koivulahden Rumtopf koostui mustikoista, punaviinimarjoista, mustaviinimarjoista, valkoviinimarjoista, sokerista ja vaaleasta rommista.
Brandyn ystäville tiedoksi - rommin voi korvata myös brandyllä.
Koivulahden Rumtopf koostui mustikoista, punaviinimarjoista, mustaviinimarjoista, valkoviinimarjoista, sokerista ja vaaleasta rommista.
Kommentit
Lähetä kommentti